De juliol a setembre estem en plena temporada del melons. És una fruita ben sucosa que ve especialment de gust amb les altes temperatures d’aquesta època. Si passegeu per les parades de fruita i verdura del Mercat l’Estrella de Gràcia en trobareu de diverses varietats.

Repassarem les més habituals i després donarem alguna recepta una mica més complexa que el meló amb pernil!

Meló pell de gripau: forma part del grup dels melons verds espanyol i és un dels que trobareu més habitualment, de pell verda amb taques, carn blanca, no gaire aromàtica però ben gustosa.

Meló cantaloup: són petits, tenen una pell molt rugosa i carn taronja. Són força dolços i molt aromàtics.

Meló de la galia: com l’anterior, de forma esfèrica, de pell consistent i una carn entre blanca i groga, dolç i petit com el cantaloup (de fet neix d’un creuament entre les varietats cantaloup i honeydew).

Meló groc: de color groc i de forma allargada (com el pell de gripau, encara que una mica més petit), ben dolç.

La web 5 al dia recull més característiques i varietats dels melons i ens comenta, respecte els seus beneficis de salut, que el meló és una fruita amb propietats “catalitzants, mineralitzadores, aperitives, laxants, refrescants i diürètiques”, encara que pel seu contingut en sucre no convé als diabètics.

Cal triar-lo al seu punt de maduresa. Ni massa verd, ni massa madur (un cop madur es pot fer malbé ràpid). Per tant, demaneu consell a la vostra parada del mercat l’Estrella, que us ajudin a triar un meló que estigui al punt òptim pel dia que el vulgueu menjar.

L’habitual és menjar-lo a talls per postres i una recepta clàssica (i extremadament senzilla) és la de servir-lo amb pernil. Però si teniu ganes de cuinar-lo us proposem unes quantes preparacions: la combinació meló + pernil també la podeu fer en sopa o preparant una broqueta amb mozzarella i pernil. Per postres, podeu preparar un bon puding o tirar per una cosa més refrescant, com un sorbet de meló. Si ja voleu anar per nota, podeu intentar un meló rostit amb cítrics.

2015-07-14T12:20:14+00:0028/07/2015|Aliments, Receptes|

About the Author:

Comments are closed.