Entrats com som en l’època més calurosa de l’any avui farem un especial sobre sopes fresques. Si no teniu la fortuna d’estar de vacances i viatjar per arreu o si esteu de vacances i no heu pogut sortir de casa, no patiu! Us proposem un viatge gastronòmic a base de sopes. Una currua d’aliments refrescants fan cua en aquest post per ajudar-vos a combatre les altes temperatures. Receptes ràpides, fàcils i nutritives, prepareu la batedora que és la que més treballarà.

En primer lloc volem recomanar-vos aquest post de la “Gastronosfera” que fa un recorregut per les diferents varietats de sopes fredes de Màlaga. Aquí hi trobareu receptes de gaspatxo tradicional i gaspatxo de remolatxa, ajoblanco i porra antequerana.

Si voleu seguir pel camí del gaspatxo teniu aquesta proposta del “comidista” un gaspatxo de menta, com bé diuen al blog la dificultat és per absoluts negats a la cuina. Així que no teniu excusa.

Però no us penseu que les sopes fresques només es prenen al sud. Aquí en teniu un bon exemple: el tarator. Una sopa búlgara a base de cogombre, iogurt i anet. Us pot recordar al tzatziki grec que no és més que una reinterpretació de l’anterior.

Des de Russia us recomanem una altra sopa freda, pot fer por el color a sang que agafa, però de ben segur que us fa esclatar el paladar de plaer. En aquest enllaç trobareu una excel·lent versió del Borscht. També podeu provar l’Okroshka, una altra sopa russa que prenien els Burlaki, arrossegaven vaixells a contracorrent des de la costa. De ben segur que us carregarà d’energia.

Original i no menys refrescant és la crema freda de carbassa i taronja del Marroc. De ben segur que us llepareu els dits mentre somieu en l’Atlas.

Una altra recepta que de ben segur us sorprendrà és la sopa de meló cantaloupe, molt tradicional a l’Àfrica i l’Índia.

I tancarem aquest petit recorregut gastronòmic amb aquesta excepcional sopa de síndria, tomàquet, mató i oli de menta. Qui vol aire condicionat quan tenim aquesta varietat de sopes fresques.

Bon profit!