Avui farem un gir de guió inesperat i centrarem l’atenció en el menjar de les pel·lícules i no en els protagonistes. La proposta d’aquesta setmana és un viatge gastronòmic i cinematogràfic que podreu compartir amb els més petits de la casa, amics o família. La ficció es presentarà de forma deliciosa a la vostra taula i el més important: podreu olorar-la i tastar-la.

En primer lloc volem proposar-vos un seguit de receptes per introduir els més petits de la casa en el món de la cuina. Apropar-los a la gastronomia des del cinema és una bona estratègia perquè aprenguin. Per començar, podeu preparar una cervesa de mantega i fer-los sentir com estudiants de Hogwarts. Un altre plat fàcil d’elaborar són els espaguetis amb mandonguilles de “La dama i el rodamón”. Una altra manera divertida de menjar fruita és amb aquest bany d’Umpa Lumpas en llac de xocolata, de la pel·lícula “Charlie i la fàbrica de xocolata”. I si els petits són d’aquells que els costa menjar verdura, podeu provar a fer una autèntica ratatouille com la que prepara en Rémy pel crític gastronòmic a “Ratatouille”.

Si sou fans de Quentin Tarantino podeu fer o mirar una escena tot menjant un batut de vainilla a lo “Pulp Fiction” o disfrutar d’un autèntic strudel, sense la companyia de l’inquietant coronel Hans Landa de “Maleïts Malparits”. I seguint en la línia de les postres us enllaçem dues receptes de pastís. En primer lloc una recepta emblemàtica d’Estats Units: el pastís de poma, que acaba una mica malmès a la pel·lícula “American Pie”. O potser sou més del pastis de mousse de xocolata de la futurista “Matrix”. I no deixem de banda la xocolata, protagonista de la pel·lícula “Chocolat” com aquestes trufes, que de ben segur agafaran el protagonisme a les vostres sobretaules. I per acabar us farem un petit recordatori sicilià de forma dolça i amable. Aquests canolli són protagonistes a “El padrí III” i als “Soprano” i la seva recepta de ben segur no us deixa indiferents, capisci?

Si no us hem encertat la pel·lícula o la recepta podeu fer una ullada a alguns dels blocs que us hem enllaçat anteriorment. A “la cocina de la Juani” hi trobareu diferents receptes que passen per diferents moments de la història del cinema. Un altre referent que podeu consultar és el bloc Hollyfood. A part d’un diseny modern, hi trobareu dues categories de receptes. Receptes amb un procés d’elaboració més complicat i micro-receptes per preparar en un vist i no vist. A cada recepta hi trobareu un vídeo explicatiu de com cuinar el plat, una breu sinopsi del film i algunes curiositats del rodatge. Així doncs, cuinem descobrim i disfrutem.