Mercat l'Estrella

Com diuen a la Fundació Alícia, els bolets són la verdura de tardor. Sí, sí, la verdura, heu llegit bé.

Tenen tantíssimes propietats que val la pena incorporar-los a la dieta. Són de baix contingut energètic i molt rics en vitamines i minerals.

Els bolets són aliments molt recomanables i els podeu usar com a guarnició , fer-ne salses, sopes o tots sols a la planxa o a la brasa amb all i julivert.

Mercat l'Estrella

Al mercat trobareu: ceps, rovellons, pinetells, rossinyols, camagrocs, llenegues, fredolics, cama-secs… Les parades fan molt goig aquests dies. Els colors càlids de la tardor fan lluir les parades més que mai.

Mercat l'Estrella

Hem explorat alguns dels blocs més suculents i hem trobat totes aquestes receptes:

Els canelons de bolets del bloc Bojos per la cuina, adapten la recepta tradicional de canelons i amb un toc de Pedro Ximénez els converteixen amb una plat excels. Aquest bloc té la peculiaritat que està escrit a 4 mans, mare i fill són uns apassionats de la cuina i plasmen en aquest bloc ple de bones propostes.

Mercat l'Estrella
Mercat l'Estrella

Un pesto de bolets és una proposta típica de Suïssa que comparteix a la xarxa en Joan Corominas. Utilitza formatge pecorino curat i ceps. Ha de ser boníssima, no trobeu?

El Fricandó ja sabem que és amic del bolets i en aquest cas el bloc Gaudint de la Cuina ens porta un Fricandó de vedella amb camagrocs que us farà xalar! El bloc l’escriu una Química de professió amb vocació docent i passió per la cuina.

Mercat l'Estrella
Mercat l'Estrella

I que ens en dieu d’unes Croquetes amb trompetes de la mort? El bloc A mossegades ens porta aquesta proposta tan original que de ben segur us ha seduït només de pensar-hi. A nosaltres ens fa venir mooolta salivera. El bloc a mossegades és un recull de receptes de cuina saludable.

A banda us enllacem a la proposta del cuiner Nandu Jubany d’Ou esclatat amb rovellons, si encara no us ha vingut la gana amb aquesta recepta creiem serà difícil no salivar. I és que els ous són una menja tan senzilla com suculenta, i si van acompanyats de bolets, ja són per caure cul a terra.

Mercat l'Estrella

Per acabar un refresquem els dos posts que vam dedicar al bolets anys enrere.

4 varietats de bolets per iniciar la tardor i Bolets a la cuina: els rovellons.

Mercat l'Estrella

La tardor ens ofereix tantes opcions, només cal venir al mercat a buscar inspiració.

Si sou dels que us agrada collir-ne fantàstic també! Només aneu en compte, ja sabeu que no tots són comestibles.

Bon profit!

Mercat l'Estrella