Avui volem oferir-vos una idea de regal nadalenc en sintonia amb les darreres propostes gastronòmiques que us hem fet al bloc per combatre les baixes temperatures. Parlem de les olles de baixa cocció, poc conegudes a la nostra zona i plenament integrades a les cuines americanes. Nosaltres en som uns enamorats i a continuació us n’expliquem el per què.

Les olles de baixa temperatura o Crockpot, de la marca que les comercialitza, ofereixen una gran comoditat i versatilitat a l’hora de cuinar. La principal característica és que manté baixes temperatures constants durant un llarg període de temps. Els avantatges més remarcables de l’olla de baixa temperatura són diversos: permet cuinar amb molta antel·lació sense necessitat de vigilar, al funcionar amb electricitat pot connectar-se a qualsevol lloc i el seu consum és molt baix, no es perden vitamines solubles, la temperatura és constant i els resultats de les coccions són més saborosos i, finalment, és molt fàcil de netejar.

La seva versatilitat culinària és amplíssima, es pot cuinar gairebé de tot: brioxos i pastissos, sopes, melmelades, pans, confits… Però si aquestes olles destaquen en alguna cosa és en els plats de cullera. Si tasteu els estofats o llegums cuinats en una Crockpot no ho voldreu cuinat d’una altra manera. Aquesta cocció lenta, que oscil·la entre els 70º i 120º, fa que després de 4 o 7 hores de cocció els aliments quedin sencers, es desfacin a la boca i es potenciï el seu sabor.

Els preus socil·len entre els 35 i els 120€ en funció del tamany i de les característiques teconològiques del model: programació, termostat, wifi… Les podeu trobar en algunes botigues de la ciutat, però costa, ja que el seu ús encara no està del tot extès, sinó la trobareu per internet.

Per si us decidiu a fer el pas endavant, o per si voleu xafardejar, us enllaçem una web de la que en treureu un gran rendiment. Aquí trobareu una enorme varietat de receptes i els passos a seguir, tant per executar les receptes com consells diversos a l’hora de comprar, i també una botiga online. Per acabar i fer-vos una mica de salivera us enllaçem algunes receptes que es poden preparar amb aquestes olles: galtes de porc, pulled pork a la cervesa negra, una pasqualina (pastís salat d’espinacs), unes carxofes confitades, 10 sopes variades o un torró de blat de moro i escates de sal. I com no, 10 receptes de llegums. Prepareu la cullera que el menjar s’estarà cuinant.

Salut!

2016-12-07T17:33:52+00:0015/12/2016|General|

About the Author: