La primavera arriba al mercat. Si una cosa ens agrada de la vida a mercat és que podem sentir el canvi d’estacions de primera mà, com si d’un passeig per la natura es tractés. Colors, textures i olors són pistes indiscutibles dels canvis d’estació. La verdura, la fruita, però també el peix, l’embotit i la carn tenen la seva temporada i en consumim més en determinades èpoques de l’any. El forn és una d’aquelles parades que també ens fa present la tradició i, només fent un cop d’ull al seu aparador sabem que alguna festa s’acosta. Com ara Sant Jordi, aviat veureu com s’omple l’aparador de pastissos i pans de Sant Jordi.

La primavera al mercat és un espectacle! : alls tendres, faves i pèsols, maduixes, carxofes, bleda vermella o tirabecs, i aviat nespres. Els darrers calçots i per tant l’ús de fruits secs i nyores per fer un bon romesco. I per tant la carn de xai o unes bones botifarres per fer una costellada de les que tant venen de gust ara. I per acompanyar les botifarres unes bones mongetes cuites a mercat, que donen menys feina. I sense oblidar l’aperitiu, l’esport preferit dels diumenges de primavera.

Nespres  Alls tendres  Maduixa Producte de temporada, primavera

  BotifarraPeix de temporada  Tiirabecs  Producte de temporada

I el peix? Sabeu que també hi ha peix de temporada? Precisament aquest mes farem un show-cooking  amb El Peix al Plat on parlarem d’això i de la pesca responsable i sostenible. Serà dissabte 28 d’abril a les 12.00 a peu de mercat, encara queden places, reserveu la vostra.

peix de temporada

Ara que es parla de que la dieta mediterrània pot estar en risc degut a la velocitat en que vivim, la manca de temps per cuinar i les influències que rebem d’arreu fruit de la globalització; més que mai cal recordar que, si hi ha una funció que tenen els mercats, és justament la de preservar-la. I a Barcelona som tremendament afortun@ts,  tots tenim prop de casa un mercat de productes frescos que ens pot proporcionar salut i cultura. I si us manca temps, us ho enviem a casa!! Estima el teu mercat!

Mercat l'Estrella de Gràcia