Aquesta setmana volem recomanar-vos una aplicació d’allò més útil perquè no arribeu a la peixateria i poseu cara de lluç a l’hora de decidir quin peix us endureu a casa. Es tracta d’una aplicació, creada per Greenpeace, que us permetrà consultar des del mòbil, des del vostre ordinador o tauleta el peix més adequat per cada època de l’any.

Aquesta aplicació, que pots instal·lar a l’escriptori del teu mòbil, detecta automàticament quin mes de l’any és i ofereix un llistat de les espècies pròpies del mes en curs. L’aplicació ofereix una varietat de 25 espècies distribuïdes al llarg de l’any. Es tracta d’una eina ràpida i eficient per tal de consumir d’una manera sostenible el peix més fresc i en millors condicions.

La iniciativa de Greenpeace busca sensibilitzar el consumidor per evitar la sobreexplotació de mars i oceans amb una pesca cada cop més agressiva. Si com a consumidors escollim els peixos de temporada permetem una recuperació de les poblacions de peix i un menor impacte tant en les espècies com en la pesca.

Dins l’aplicació veureu les espècies desglossades per mes i el que és més important: la zona de pesca i les tècniques emprades. Tenir accés a aquesta informació és molt útil a l’hora de respectar els cicles biològics de les espècies i permetre que es reprodueixin sense l’impacte d’una pesca indiscriminada. D’aquesta manera podem saber d’on procedeix el peix que consumim i si s’estan respectant les prohibicions de pesca en les zones en funció de l’època de l’any. Saber les tècniques de pesca també ens ajuda a fer una tria sostenible, donat que no provoca el mateix impacte una pesca amb llinya que una pesca d’arrossegament.

Moltes vegades, tot i que és obligatori, el peix no apareix degudament etiquetat. Utilitzant aquesta aplicació contribuireu a respectar les espècies de temporada així com respectar els cicles biològics de les espècies i el manteniment d’estocs dels nostres mars. I recordeu, sempre és recomanable deixar-vos aconsellar per el vostre peixater de confiança al Mercat de l’Estrella de Gràcia.