Liquats casolans, d’aquells que podeu fer a diari, liquats estiuencs d’aquells que refresquen i ens fan sentir bé, liquats de festa i liquats per ocasions, liquats del meu cor.

taller de liquats   taller de liquats

Parlem doncs de liquats, prendre fruita i verdura és molt necessari i, malgrat ser-ne concents, no sempre sabem com fer-ne un consum constant i variat, un consum que ens il·lusioni i no sigui rutinari. La fruita a peces, la verdura al vapor, les amanides, els estofats i els arrosos, n’hi ha tantes de maneres d’ arribar al nostre objectiu….però, i els liquats? Potser som d’aquelles persones que sempre hem trobat que allò de la liquadora és massa farragós: ocupa molt espai a la cuina,  costa de netejar, es llença la polpa,…..doncs oblideu aquests tòpics, tenim bones notícies. Les liquadores que hi ha al mercat ara són petites, es netegen fàcilment i a més tenim moltes receptes per aprofitar-ne la polpa. La polpa dels vostres liquats pot acabar essent una salsa boníssima, un pastís crudi-vegà, unes magdalenes diferents,……en David Olivé, el nostre dietista de capçalera, en sap un munt. En David és formador a lIFP Roger de Llúria

El juliol ens ha semblat que era un mes ideal per fer un taller de liquats dins del TUFASFOOD i així poder posar dins la maleta de vacances propostes que ens acompanyin els dies de calor.

taller de liquats    taller de liquats

Per avui us presentem la recepta d’un liquat vermell, en David l’ha batejat amb el nom de:

La Vie en rouge, el liquat vermell

Ingredients

2 pebrots vermells

1 poma golden

1 cogombre (pelat)

1 cp de llimona en suc

1 cs de oli d’alfàbrega

1 pessic de sal marina (opcional)

Elaboració

Trossegem els pebrots vermells, retirem la part blanca.

Fem el mateix amb la resta ingredients.

Passem per la liquadora.

Afegim oli i barregem.

Presentem i servim.

Liquat de pebrot vermell

Propietats

El pebrot bàsicament és aigua, gairebé no conté calories, proteïnes o greixos. Constitueix una bona font de fibra i destaca pel seu contingut en antioxidants. La seva quantitat de vitamina C és major que la dels cítrics També destaca en provitamina A, una de les seves funcions és afavorir el correcte funcionament del sistema immune.

Conté vitamina E, vitamina del grup B ( a destacar la B9) i té  quantitats importants de potassi, magnesi i fòsfor.