Una vegada més aprofitem el bloc per presentar-vos als paradistes que en ofereixen producte fresc i de qualitat dia rera dia. No sabem si a les parades d’aviram del Mercat l’Estrella de Gràcia saben la resposta a l’enigma: què va ser primer l’ou o la gallina? El que sabem del cert és que hi trobareu producte d’excel·lent qualitat, tan cuinat com fresc.

Amb la intenció d’apropar-vos el mercat i els seus productes a casa centrarem el protagonisme, en primer lloc, en la carn blanca que podeu trobar a les parades del mercat. La carn blanca és ideal per mantenir una alimentació sana i equilibrada, la seva digestió és fàcil, aporta altes quantitats de proteïnes essencials, comparada amb la carn vermella l’aportació de greixos és menor; no obstant, si es té el colesterol alt o es segueix algun règim és recomanable retirar la pell de les aus on es concentra el colesterol. A més a més, aporta vitamines del grup B i ferro, en menor quantitat que la carn vermella, d’aquí que sigui de color més pàl·lid.

Es considera carn blanca aquella que prové d’aus com el pollastre, la gallina o el gall dindi. Si us pregunteu si és millor la carn de gall dindi o la de pollastre, heu de saber que ambdues carns són d’excel·lent qualitat nutricional i les diferències són ben minses. El pit de gall dindi té més proteïna i menys greix que altres parts d’aviram, però, per contra el pit de pollastre té més contingut en seleni, essencial per cobrir els requeriments nutritius d’un adult.

No ens volem oblidar tampoc dels altres protagonistes de les parades d’aviram com el pollastre de pagès, l’estruç, les guatlles, el capó o les perdius entre altres; també són considerades carn blanca certes parts de la vedella i el conill. Si us apropeu al mercat teniu la garantia de comprar producte fresc com aquestes aus o carn picada, hamburgueses o salsitxes i evitar els additius de les carns processades que trobem en d’altres plataformes.

Les aus han estat sempre presents en grans quadres de la història de l’art. Pintors com Dalí o Goya les han immortalitzat en natures mortes o escenes quotidianes. Avui, però, prenen el protagonisme els paradistes del mercat i les seves receptes estrella.

A la Rostisseria, Aviram i Caça Roca ens fan una proposta d’allò més tradicional. Si voleu conèixer els secrets del pollastre de pagès a la catalana us hi haureu d’apropar.

1-rostisseria-aviram-i-cac%cc%a7a-roca

Si passeu per la parada d’Aviram i Cuina Mercè descobrireu una combinació que us farà esclatar focs d’artifici a la boca. La seva recepta estrella és la pularda farcida de carn picada, foie, pinyons i prunes.

2-aviram-i-cuina-merce

I per acabar a la parada Aviram Barceló ens proposen una recepta de contrastos pels paladars més exigents amb un ànec amb peres.

3-aviram-barcelo

4-aviram-barcelo