La sardina és un tresor i ara n’és temporada! Estem de sort!

PROPIETATS

Pren nota: La sardina és un peix blau i és una font molt bona d’omega3 ideal per disminuir els nivells de colesterol,  a més el seu contingut proteic és elevat.

Conté vitamines B12, B1 i Niacina que permeten l’aprofitament dels nutrients energètics (hidrats, greixos i proteïnes).  A més conté vitamines liposolubles, com A,D y E vitamines que ens ajuden en aspectes tan importants com la resistència a infeccions, els creixement ossi o la producció d’hormones sexuals y suprarenals. També contenen fòsfor, magnesi, potassi, ferro, zenc i iode, a més de molt de calci.

L’inconvenient per a la salut és pels que pateixen gota, en aquest cas estarien contraindicades.

LA RECEPTA

L’Anna del Peix al Plat al darrer TUFASFOOD va ensenyar-nos a preparar aquesta delícia de platillo, un aperitiu ideal que podeu fer a casa i quedareu com autèntics xefs.

SARDINA

 

PINXO DE SARDINA MARINADA

Ingredients (per 4 persones):
• 8 sardines
• 2 tomàquets
• 1 alvocat
• 2 maduixots

160ml oli d’oliva
• 160 ml vinagre de Mòdena
• 80 ml salsa de soja
• amanida variada

pa de barra

sal

TUFASFOOD

Elaboració
Netegem les sardines, triem el cap i l’espina central deixant tan sol els 2 lloms nets, ajudant-nos d’un ganivet les retallem per aconseguir 2 lloms perfectes. Una vegada netes les introduïm en una marinada que haurem fet amb el vinagre, la salsa de soia, i l’oli d’oliva, transcorreguda 1 hora les traiem.Mentrestant, pelem l’alvocat i el partim en daus, els cuinem a la planxa en una paella calenta un parell de minuts fins que prenguin color daurat. Reservem. En la mateixa paella ben calenta, cuinem 20 segons el tomàquet, el qual haurem partit en daus, posem a punt de sal i si cal, sucre. Reservem.
Tallem una llesca de pa, li afegim unes gotes d’oli d’oliva extra verge i unes gotes del marinat de sardina. Posem fulles petites de enciam, uns daus de tomàquet i d’alvocats, la sardina marinada amb la pell cap amunt i acabem amb un quart de maduixot.

Sardina marinada

Si us ha agradat aquesta recepta, també us encantarà la Crema de carxofes amb gambes que vam aprendre el mateix dissabte amb l’Anna.