Les parades del mercat

Si coneixes el nostre mercat sabràs que tenim un munt de parades de peix, tens per triar i remenar. Tant si entres pel carrer Providència com si ho fas pel carrer Pi Margall tens una oferta ben àmplia de productes del mar.

Sabem de la importància de menjar peix però no sempre el consumim amb la freqüència que caldria. Que si és car, que si té espines, que si no sé com cuinar-lo,….al mercat podem desmentir aquets falsos mites en un pim pam…

El peix és car….

Depèn. Si consumim peix de temporada i ens deixem assessorar pels paradistes podrem menjar peix boníssim sense que la butxaca pateixi gens ni mica i a més de contribuir a preservar la biodiversitat marina.

El peix té moltes espines….

Per això no cal patir, si vens al mercat et prepararem el peix com tu vulguis, sense espines, a filets, a daus,….tu demana que nosaltres t’ho arreglem.

I com es cuina el peix?

Aquesta és l’altre gràcia de comprar a mercat, et podem explicar un munt de receptes a peu de parada, vine a comprovar-ho.

I és que menjar peix és molt important, perquè ens aporta proteïnes, vitamina B12, ferro i zinc. També té fluor, que ens estalviarà anar tan sovint a cal dentista.

Un altre nutrient important és l´Omega 3, que és boníssim per la memòria, modera el colesterol i evita malalties cardiovasculars

Mireu, des del web Ets el que menges ens expliquen tot això i molt més sobre el peix i sobre la temporalitat dels aliments que consumim.

“El mar i els seus aliments sovint són uns grans desconeguts. Coneixem alguns dels peixos i mol·luscos que hi viuen, però segurament són molts més els que ignorem. I és que el mar també és temporal, els peixos tenen cicles vitals diferents i són migratoris; per tant, no els tenim disponibles durant tot l’any; sinó que depèn del moment en què es pesqui. Tenim la sort que el Mediterrani és un mar excel·lent perquè té una gran biodiversitat i encara queden embarcacions que respecten el ritme natural i capturen peix d’una manera sostenible.”

Recordeu que fa un temps ja us parlàvem de la temporalitat del peix i de l’aplicació que GreenPace va llançar per tal que estigueu al dia de quins peixos cal consumir per fer-ho d’una manera responsable? Aquí us deixem l’enllaç per fer memòria.

Per acabar si us sembla repassem les peixateries del nostre mercat per tal que us ubiqueu, d’acord?

Aquest plànol i les indicacions següents us ajudaran a ubicar-vos millor.

Entrant per Providència:

A ma esquerra i trobareu Juanita Peixaters i la primera de la dreta és le Peix Fresc Rosa. Tot seguit la Peixateria Neus, Toni Peix fresc i la Peixateria Montserrat, al costat una de l’altre.

Juanita Peixaters

juanita-peixaters-2


Peix Fresc Rosa

peix-fresc-rosa

peix-fresc-rosa-2


Peixateria Neus

peixateria-neus


Toni Peix fresc

toni-peix-fressc


Peixateria Montserrat

peixateria-montserrat


 

Entrant per Pi Margall:

La primera a mà dreta és Yolanda Peix Fresc, tirant cap a esquerra, al passadís on hi ha el bar hi trobareu Juanita Peixaters, seguiu pel passadís i al costat dels congelats hi ha Aspeix Peixateria. I encara en queda una més, la Peixateria Segarra, que és al passadís que trobareu baixant l’escala tombant a mà esquerra a tocar la carnisseria Consol i Josep.

Yolanda Peix Fresc

yolanda-peix-fresc


Juanita Peixaters

juanita-peixaters


Aspeix Peixateria

aspeix-peixateria


Peixateria Segarra

peixateria-segarra