Amb la calor deixem de banda guisats i sopes calentes per donar pas a les cremes fresques i, especialment, a les amanides. L’enciam és un dels protagonistes quan decidim preparar-nos una amanida, fresca i lleugera, un àpat ideal de cara a l’estiu.

Si tafanegem a les parades del Mercat l’Estrella de Gràcia trobarem diversos tipus d’enciams, per a tots els gustos i per donar color a les nostres amanides. Són bons productes per consumir tot l’any, aporten molt poques calories perquè contenen molta aigua i tenen propietats antioxidants. Els enciams tenen pocs hidrats de carboni, proteïnes i greixos, però són rics en fibres i vitamines.

Mirem-nos de més a prop com són alguns tipus d’enciams:

Iceberg

Atapeït i embolicat com una pilota, amb una textura més aigualida i cruixent que la resta, aguanta molts dies a la nevera, però és el que ens aporta menys nutrients. De color més emblanquinat i de gust més su22au que altres varietats.

Cabdells

Els més coneguts són els de Tudela. Són els enciams petits de tija curta que es poden servir d’una peça o partits per la meitat, per exemple. Si els decoreu amb unes anxoves fareu les delícies de més d’un.

Fulla de roure

Colorit amb el seu color fosc llueix més a les amanides, és tendre i gustos. Aguanta menys a la nevera així que en recomanem un consum més ràpid que en altres tipus.

Trocadero o francès

Ben verd i llis amb les fulles obertes. Aquest tipus d’enciam és generalment molt saborós i amb una textura molt tendra.

Lollo Rosso

Si el que voleu és donar color a les amanides aquest enciam d’origen italià pot ser una bona opció pel seu color vermell. Això sí, aneu amb cura ja que té un gust amargant, similar al de l’esquerola que no convenç a tothom.

Podeu trobar aquests i altres tipus d’enciam a la vostra parada habitual del Mercat l’Estrella de Gràcia, pregunteu quin us va millor amb l’amanida que voleu preparar.

2015-07-07T08:57:36+01:0006/07/2015|Aliments, Consells|

About the Author:

Comments are closed.