Mercat l'Estrella

Confinades i confinats. Com esteu?

Des del mercat, com bé sabeu seguim treballant perquè no us manqui res. Tenim servei a domicili i si heu de venir ja sabeu que cal fer-ho amb les precaucions oportunes de seguretat i higiene.

Ara més que mai organitzeu bé la compra, feu llistes de menús i al costat una amb els ingredients que us calen. Així evitareu que el menjar es faci malbé o que us manquin productes bàsics.

Aquest dies segur que molts heu tornat a la cuina i malgrat alguns ja en sabeu força altres aneu una mica més perduts. Per això us volem convidar a aprofitar els consells dels experts, que ara que es veuen obligats a estar a casa com vosaltres, estan regalant-nos consells i classes en directe absolutament úniques.

10 + 1 (cuineres i cuiners, expertes i experts en la matèria imprescindibles per a aquests dies)

Mercat l'Estrella

1. Iolanda Bustos, la xef de Regencós experta en cuina de territori amb flors ens va regalar aquest recepta que va preparar a casa amb la seva filla. El seu restaurant Calèndula està ubicat a l’Hotel del Teatre a Regencós, al Baix Empordà.

Mercat l'Estrella

2. Sergi de Meià, el xef amb arrels a Vilanova de Meià i amb un restaurant a Barcelona que té el mateix nom, és l’abanderat de la Cuina Catalana sense complexes i s’explica com un llibre obert, en aquest cas l’acompanya el seu fill i junts ens expliquen tècniques i receptes fàcils per fer a casa.

Mercat l'Estrella

3. Si hi ha algú que es troba entre les persones expertes en gastronomia al nostre país aquesta és la Núria Bàguena, i aquests dies està publicant consells i receptes molt valuoses.

Mercat l'Estrella

4. Aquest dies, un dels considerats millor xef del món, Massimo Bottura, està penjant al seu IGTV vídeos cuinant a casa, us agradarà molt, és un paio divertit i molt proper i la seva cuina sempre és un espai de festa. Persones positives ens convenen molts aquest dies.

Mercat l'Estrella

5. Uns altres que ens acompanyen des de casa seva són els Germans Torres, el dijous estaven fent un arròs al jardí de casa i responien preguntes en directe.

Mercat l'Estrella

6. Si coneixem un forner més bo que el pa aquest és en Daniel Jordà. Seguint amb la seva enorme generositat, aquests dies es regala més que mai . Aquí us deixem l’enllaç al vídeo del seu compte d’ Instagram on ens ensenya a fer coca de forner i focaccia, toma ya! El seu forn Panes Creativos el trobareu aquí.

Mercat l'Estrella

7. Eva Haussman té una professió xula, xula. Cuinera professional des de fa molts anys, és l’encarregada d’emplatar de manera que tothom acabi salivant amb els seus plats. El nom d’aquesta professió és Food stylist , a banda és autora de llibres i consultora de tendències gastronòmiques. Aquests dies fa directes que són un luxe a la vista i al paladar.

Mercat l'Estrella

8. El cuiner Ivan Surinder, emprenedor de mena i vital com ell sol també ens està regalant directes únics perquè puguem cuinar els millors curris des de casa. Quan tot això passi, que passarà, podeu anar al dos restaurants que té a Barcelona : el Tandoor i el MIrcht a gaudir de la seva cuina, és un crack!

Mercat l'Estrella

9. La Inés Butrón, és professora de gastronomia, autora de molts llibres i una cuinera capaç de recórrer kilòmetres per tal de poder trobar els ingredients adequats. Si visiteu el seu blog A table trobareu centenars d’idees per cuinar bo i senzill. Escriu bonic i clar.

Alguns dels seus interessantíssims llibres:

  • Comer en España, de la subsistencia a la vanguardia.
  • Ruta Gastronómica Por Galicia
  • Ruta Gastronómica por Andalucía
  • Colmados de Barcelona. Historia de una revolución comestible
Mercat l'Estrella

10. Una cuinera de qui us fareu fans, només que escolteu o llegiu algunes de les seves reflexions, és la Maria Nicolau. És molt activa a Twitter @MAlbercocs) i també està penjant receptes boníssimes. Quedarà pendent anar al seu restaurant a Vilanova de Sau, el Ferrer del Tall, però això ens ho guardem per quan toqui celebrar.

Mercat l'Estrella

11. David Pallàs, posarà la cirareta a aquest post. I és que amb ell podreu fer pastissos i postres de categoria. Aquests dies també està cuinant des de casa i el podreu seguir aquí.