Estem molt a prop d’entrar en la voràgine gastronòmica nadalenca i durant aquests dies els nostres hàbits alimentaris es veuran afectats per dinars i sopars copiosos. La nostra proposta nadalenca d’aquesta setmana passa per propostes d’aperitius i plats saludables com també consells i aliments que afavoriran les bones digestions durant aquests dates tant senyalades.

En primer lloc us oferim alguns consells de cara a preparar els àpats i consumir-los. Donada la gran demanda de producte fresc que hi ha durant aquesta època, és aconsellable o comprar-lo congelat de qualitat o comprar-lo amb antelació i congelar-lo. Fer llistes dels ingredients que necessitem ens permetrà evitar fer compres innecessàries. Tenir en compte les quantitats a l’hora de cuinar evitarà que malbaratem menjar o ens sentim tips. Evitem fer elaboracions d’última hora que trenquen el ritme; un bon consell és tenir els plats ja cuinats o congelats i escalfar-los a l’últim moment. És molt recomanable fer pauses d’uns deu minuts entre plat i plat, especialment abans de menjar fruita, d’aquesta manera notarem la sensació de sacietat abans d’acabar desbordats.

A continuació us recomanem alguns aliments que afavoriran el trànsit intestinal i l’eliminació dels excessos. Un bon consell, abans d’anar a dormir, és preparar una infusió. Si combineu card marià, dent de lleó i cua de cavall protegireu el fetge i el seu poder diürètic us ajudarà a eliminar toxines i evitar retencions de líquids. També podeu incloure als vostres àpats verdures com la carxofa, com ajuda a la digestió de greixos. Podeu incloure també remolatxa, col o api que us ajudaran a protegir el fetge i la vesícula biliar, també tenen funcions diürètiques. Ingerir verdures que aporten poques calories ajuden també a depurar l’organisme. El raïm, la pera, el kiwi o la poma aporten fibra que ens ajudarà a netejar els intestins i eliminar toxines.

Per acabar us volem enllaçar algunes receptes i propostes de plats que es poden incloure perfectament als àpats nadalencs o podeu cuinar-los entre dates. A la web d’ets el que menges ens proposen tres aperitius saludables perfectes per obrir boca abans d’uns canalons, un pollastre de pagès o qualsevol plat nadalenc. Les propostes passen per un carpaccio d’alvocat amb salsa rosa, uns xips tricolor amb salsa casolana o uns liquats digestius. De ben segur que el vostre cos us ho agraeix. Com dèiem abans, la remolatxa ens ajuda en l’eliminació de toxines per això us proposem aquests raviolis de remolatxa de molt ràpida elaboració. Una altra proposta d’aperitiu poden ser aquests mini canelons de carbassó i llagostí. I finalment tanquem la proposta, no amb un sinó amb quatre menús nadalencs i saludables. De ben segur que alguna us l’encerten.

Salut i Bones Festes!

2016-12-19T13:30:29+00:0020/12/2016|General|

About the Author: