Si una cosa tenim a mercat és que podem ajudar-te a cuinar més i millor i a treure el màxim partit de cada producte. Els paradistes de mercat són, la majoria, cuiners i cuineres experts que, tant perquè senten receptes cada dia, com perquè els agrada la cuina, et poden aconsellar la mar de bé.

Avui us donarem bons consells per coure el llegum….. anem a pams.


Els cigrons

Deixar en remull la nit abans amb aigua freda i sal. (l’aigua, millor mineral). Si els cigrons són nous o vells els caldrà més remull o menys Pregunteu sempre a la vostra parada habitual de quina mena són.

Començar a coure amb aigua freda. La mida de l’aigua ha de ser de dos dits per sobre els cigrons.

Coure hora i mitja aproximadament, vigilant sempre de no quedar-nos sense aigua, si fos el cas, afegir-la sempre bullint, mai freda o tèbia.

cigrons_crus


Les mongetes

El procediment és el mateix però amb una diferència important…si cal afegir aigua ha de ser freda, així parem la cocció i ajudarem que siguin més tendres. Quantes vegades? Les que calgui…sempre que falti aigua.

El temps de cocció també és d’hora i mitja aproximadament.


Les llenties

Si són pardines o castellanes no és el mateix. Les pardines, com són més petites no cal, en principi, que les remullem, però en general sempre queden més bones si es remullen una mica.

El temps de cocció és d’uns 30 minuts.


La moda de l’alga Kombu: si sou de els qui llegiu sobre alimentació i salut haureu sentit que afegint alga kombu a la cocció dels llegums fa que siguin més digestives. Bé doncs, quan preguntem als nostres experts què n’opinen ens diuen això: la farigola, el llorer, l’anís, sempre s’han posat a l’aigua de cocció del llegum i la funció, efectivament era aquesta, fer-les més digestives.

I per últim….i MOLT IMPORTANT: el llegum no ha de ballar, sinó s’espallofa, perd la pell…

cigrons_cuit

Esperem que us hagi resultat útil, seguirem informant….

I si teniu mandra…no passa res…podeu comprar-nos el llegum cuit, que en sabem un munt…