Són molts els que entre setmana dinen a la feina. N’hi ha que dinen fora, a restaurants a prop de l’oficina, però molts s’emporten el dinar fet de casa en carmanyoles. Acostuma a ser una opció més barata, i fins i tot més sana (si ho portem tot preparat de casa és més fàcil que acabem menjant més sa que no en un restaurant on estarem limitats per les opcions del menú).

Avui us volíem recomanar una publicació del Consell de la Joventut de Barcelona, que es titulaParlem d’alimentació saludable… Menjar de carmanyola i que està plena de bones idees per preparar ràpidament àpats molt sans.

Ens parlen de consells per anar ràpid: com per exemple tenir un enciam preparat (el podem netejar i després assecar amb una centrifugadora i així ens aguantarà dies a la nevera). Després amb la base de l’enciam li podem afegir vàries coses (verdures, fruits secs, arròs, pasta, llegums…) i fer una amanida sana i completa, molt ràpidament. També ens recomanen dominar l’art del congelar: si cuinem plats que facin de bon congelar, en podem fer una ració extra i congelar-la. Així ja tindrem un dinar fet pel dia que ho necessitem i no tinguem temps per cuinar. També podem deixar congelades salses i sofregits i tindrem mitja feina feta. La ceba sofregida per exemple, que porta temps, la podem fer en gran quantitat quan ens hi posem i després congelar-la en pots petits i treure-la quan la necessitem.

A més de consells per ser eficients i preparar plats ben sans, aquest document també ens dóna bones idees d’opcions per dinar, des d’un quadre de preparació ràpida d’amanides, a consells per preparar llegums o cremes de verdures (ens recomana coure-les al vapor, per exemple). Un altre exemple que ens posa és la versatilitat d’una bona salsa de tomàquet: sofregir alls i ceba, afegir-hi tomàquet triturat amb sal i espècies (també va bé posar-hi una mica de sucre) i deixar-ho fent xup xup a foc molt lent. Amb això ja tindrem una salsa base a partir de la qual construir altres salses i preparar multitud de plats que després podrem emportar-nos per dinar amb la carmanyola. Bon profit!

2015-05-14T09:45:49+01:0002/06/2015|Consells|

About the Author:

Comments are closed.