Descobreix les 5 tendències alimentàries del 2021

Les tendències alimentàries del 2021 són aquelles que els experts han detectat com a rellevants entre els consumidors durant l’any 2020: en definitiva l’inclinació o disposició natural que tenim les persones i que es consolidaran al llarg del 2021.

Aquest 2020 ens ha deixat a tots una mica capgirats, fa un any no ens podíem imaginar, ni en un mal son, que la nostra vida canviaria tant. Però no tot ha estat dolent, ens moments de crisi profunda també fem aprenentatges importants i aquests són els aprenentatges bons, els que romanen per sempre. Hem tornat a cuinar, a comprar al barri, a valorar l’alimentació variada i, en definitiva, a donar més importància a la nostra salut física i emocional. Els estudis de tendències alimentàries del 2021 mostren que seguim en aquesta línia i ens auguren tot un seguit d’ hàbits de consum que val pena tenir presents.

A continuació anomenem els 5 més destacats:

1. Cuinarem de manera més saludable

Si alguna cosa estem aprenent és que allò que mengem influeix clarament en la nostra salut física o emocional. Per aquest motiu aquest any procurarem menjar variat i saludable, prendrem més atenció al consum d’ingredients de qualitat i al menjar real (real food) i elaborarem preparacions que contribueixin a preservar tots les nutrients.

mercat-lestrella

2. Recuperarem les receptes de les àvies

Els plats de cullera,els rostits i les elaboracions tradicionals han tornat per quedar-se amb nosaltres. La recerca del confort a casa passa pel menjar també. De les àvies recuperem les receptes però també els valors com la senzillesa, l’aprofitament i l’estalvi. Al nostre blog hi teniu moltes receptes i consells per ajudar-vos en aquesta aventura i dir No la malbaratament.

mercat-lestrella

3. Tornem a posar en valor determinats productes bàsics

Cada any els nutricionistes, a força d’investigar, s’apropen més a l‘ideal de benestar del que ja s’anomena segon cervell: el nostre estómac. Buscarem doncs aliments que afavoreixin la nostra flora intestinal, que es digereixin millor i que, en definitiva, ens aportin salut. Entren amb força les farines de cigró i de garrofa pel seu alt contingut en fibra i per les seves propietats curatives. I agafa un paper central les múltiples propietats beneficioses de l’oli d’oliva extra verge.

mercat-lestrella
mercat-lestrella

4. Viatjarem amb el paladar

Enyorem viatjar i la manera més semblant a fer-ho serà a través de plats de cuina internacional. La recerca de sabors llatins, asiàtics o d’Orient Mitjà agafa força. Cuinarem, i comprarem menjar per emportar, d’arreu del món. Incorporarem cada vegada més ingredients exòtics a les nostres receptes.

mercat-lestrella
mercat-lestrella

5. Farem un consum més sostenible

Anem entenent que el planeta necessita que fem canvis. Per aquest motiu aquest 2021 buscarem productes de proximitat i de temporada i preferiblement ecològics. Pensarem més en la sostenibilitat global i seguirem aportant pel comerç de barri perquè ens genera confiança i perquè hem entelés contribueix a reforçar l’economia local.

tendencies_alimentaries
tendencies_alimentaries

Aquestes i algunes més són doncs les tendències alimentàries del 2021, un any que desitgem que vingui carregat de salut. Us hi veieu reflectits?