còctel de gambes

Realment són moltes i diverses les raons que fan que decidim comprar a un lloc a un altre. En moments difícils com els que hem viscut darrerament, on la salut ha tingut un paper important, milers de persones han tornat a triar mercat.

Les raons han estat diverses: la confiança, la proximitat potser…. El cas és que raons per comprar al mercat n’hi ha moltes i de contrastades. Tot seguit anomenem les que destaquen els experts.

1. Salut i benestar

Menjar #demercat ens permet portar una alimentació variada. La diversitat de parades, on no hi falta cap grup d’aliments , fa que la tria sigui molt visual i fàcil. El menjar és fresc i de proximitat, i la temporada de fruita i verdura és molt present a les parades.

Per altra banda tenim el benestar emocional, que també és bàsic, i al mercat trobem persones amb qui xerrar i si cal fins i tot compartir intimitats.

tria mercat

2. Atenció personalitzada

El petit comerç té l’avantatge que tot és més proper, més humà. Les parades us atendran sempre de forma amable i si sou clients habituals es poden generar vincles, més enllà de la relació comercial, que faran que l’experiència sigui molt agradable. A més, a mida que us van coneixent, us poden anar oferint el que necessiteu de manera més personalitzada informant-vos de les ofertes, les novetats i guardant-vos allò que més us agrada. I la majoria tenen servei a domicili.

tria mercat

3. Espai d’ assessorament

Les paradistes i els paradistes saben un munt de receptes, només cal que els ho pregunteu i en un pim pam us explicaran com cuinar els seus productes. I si ho preferiu sempre podeu consultar les receptes i els consells del blog.

tria mercat

4. El granel i el take away es va inventar al mercat

Si volem petites quantitats o simplement no volem comprar massa, per por que se ens faci malbé, heu de saber que la compra a granel és un invent dels mercat.

El mercat no es un espai només per gent a qui li agrada cuinar, a totes les parades hi ha plats cuinats per emportar: des de llegums a canelons, passant per sushi o paella.

tria mercat

5. Un punt de trobada

Espais com el mercat són clarament cohesionadors socials: és a les parades on coincidim amb veïnes i veïns, amics dels nostres fills, si en tenim, o fins i tot amb la família.

Triar mercat es fa per moltes raons. No les hem dit totes, n’hi ha moltes més., Però potser aquestes són les principals que empenyen la gent a recuperar aquests espais, signe identitari d’aquesta ciutat que tan estimem: Barcelona, ciutat de mercats.

Gràcies per confiar en nosaltres

tria mercat